Actuele agenda

/Actuele agenda
Actuele agenda 2018-04-29T12:19:38+00:00

Voor al onze activiteiten! Kijk dan op onze jaaragenda

10 Mei 2018, De Grote Leidsche Rijn Hemelvaart Fietstocht

10 Mei 2018, De Grote Leidsche Rijn Hemelvaart Fietstocht

Na het grote succes van de lustrumeditie zal dit jaar op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) de zesde editie van de Grote Leidsche Rijn Fietstocht plaatsvinden. De start van de fietstocht is bij de Willibrordkerk in Vleuten. Het wordt een ontspannen fietstocht voor het hele gezin waarbij kinderen stempels kunnen verzamelen.

Bij de vorige editie legden ongeveer vijfhonderd deelnemers een route af langs monumentale kerken, mooie plaatsen en bijzondere gebouwen in Leidsche Rijn die voor de gelegenheid waren opengesteld. Dit jaar is er een geheel nieuwe route uitgezet die nieuwe en oude locaties aandoet zodat inwoners hun woonomgeving kunnen ontdekken.

De tocht start tussen 12.00 en 12.30 in Vleuten bij de Willibrordkerk (Pastoor Ohllaan 34, Vleuten). De tocht is op eigen gelegenheid te fietsen en is circa 20 kilometer lang (2-3 uur). Er is een duidelijke routekaart beschikbaar en er wordt in de route bewegwijzering aangebracht. Fietsers krijgen een lijst mee met vragen over de omgeving. Af en toe moeten de deelnemers van de fiets om het antwoord te ontdekken en kunnen ze van wat lekkers genieten.

Dus dit jaar met Hemelvaartsdag opnieuw niet in de file, maar genieten van je eigen, verrassend mooie woonomgeving. De tocht is bedoeld voor alle inwoners van Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Utrecht en wijde omgeving.

Bij de vorige edities van de fietstocht was het gezellig druk op de route en bij de stoppunten. Kerken laten zien aan de bewoners van Leidsche Rijn dat ze heel wat in huis hebben. Maar er zijn ook andere verrassende punten in de route opgenomen die jong en oud zullen aanspreken. Houd Hemelvaartsdag 10 mei 2018 dus vrij in je agenda.

De organisatie rekent op een mooie fietstocht. “Op tien mei houden we de zesde Hemelvaart Fietstocht. Gezien het succes van voorgaande jaren, rekenen we weer op veel deelnemers van 0 en 80+ en alles daar tussenin. De route is vastgesteld en er zijn weer een aantal interessante nieuwe maar ook oude vertrouwde stopplekken opgenomen,” aldus Freddy van Mulligen van de fietswerkgroep.

De Hemelvaart Fietstocht wordt mede door de kerken uit Leidsche Rijn georganiseerd. De deelnemende kerken zijn: Rijnwaarde, De Rank, De Hoef, De Marekerk, De Torenpleinkerk, GKV Leidsche Rijn, Familiekerk de Fakkel en de Parochie Licht van Christus.

 


 

9 Mei 2018, knutselen voor kinderen

WORKSHOPS CREA voor KINDEREN gegeven door Femke Terhaar op 9

aat je fantasie de vrije loop in deze workshop. Kies jij voor een piratenboot, zeemeerminnen kasteel, vuurtoren of toch vissenhuis? Je kunt het zo gek niet be-denken of je kan het maken tijdens deze workshop vol met verschillende zeeactiviteiten voor jong en oud.

We gaan aan de slag met schelpen, draad, rietjes, dozen, papier, stiften, verf, lijm en allerlei versiersels. Naast een verblijfsplaats (met lichtje) gaan we ook een windvanger maken in de vorm van een vis, kwal of een ander zee tafereel. We zorgen ervoor dat er activiteiten zijn voor ver-schillende leeftijden, dus iedereen is welkom! Daarnaast maken we ook iets voor moederdag!

Tussen de creatieve activiteiten door gaan we ook nog streetdancen en voor de kleinsten een verhaal voorlezen. Voor iedereen is er ook een hapje en een drankje. (ouder/begeleider & kind)

Wanneer: 09-05-2018. Tijd: 10.0011.30 uur.  Kosten: 5 euro p.p (volwassenen en baby’s zijn gratis)

Locatie: Boerderij De Hoef  (Hogeweide 6 Utrecht). Wil je meer weten? Mail dan naar femtastic2.0@gmail.com

 


 

link_hoeftuinWORKSHOPS SAMEN ONTDEKKEN! VOOR OUDER EN KIND gegeven door Rebecca Schoon vanuit pioniersplek de Hoeftuin. (Nieuwe data volgen)

In de workshop ga je ontdekken wat je uniek aan elkaar vindt en zie je van elkaar wat jouw leven zin en lol geeft en waar je zelf in gelooft. Door middel van spel/beweging, theateropdrachtjes, schilderen, kleine gesprekken leer je elkaar op nieuwe manieren kennen.

Er zijn twee groepen: een groep van 4 t/m 8 jaar oud en een groep van 9 t/m 13 jaar oud. Nieuwe data volgen. Kosten: €22,50 per middag per ouder-kind stel. Wil je meer weten? www.dehoeftuin.nl


Protestantse Gemeente
Elke zondagmorgen van 10:00 tot 11:00 uur kerkdienst van de Protestantse Gemeente Leidsche Rijn.
Voor meer informatie klik hier: www.kerkenindehoef.nl

 

 


link_hoeftuinOm de week op woensdagmorgen tussen 10.00u en 12.00u is er de spel inloop SPELtuin. Iedereen is welkom. Kinderen spelen met elkaar en wij spelen mee of drinken een bakje koffie en praten bij (of rusten uit;-)).

Elke 3 maanden een ZIN!DAG, creatief bezig zijn en verdieping rond een thema voor het hele gezin.

Wil je meer weten? www.dehoeftuin.nl


 logoEmpathieWorkshops
Trainer Geweldloze Communicatie Annemiek Shrestha-van der Krogt startte in 2013 met het geven van workshops Empathisch Communiceren aan iedereen die wil leven in een wereld waarin alle mensen – ongeacht hun leeftijd, levenswijze, geloof of huidskleur – als mens worden gezien en gewaardeerd.

Dit najaar geeft zij diverse cursussen en workshops in Boerderij de Hoef. Zie hiervoor ook de jaaragenda

Voor meer informatie over haar workshops:  www.empathieworkshops.nl