De speeltuin

/De speeltuin
De speeltuin2017-12-12T09:20:53+00:00

speeltuin_1In 2018 zal er achter de boerderij een natuurspeeltuin komen van maar liefst 5000m2. Een plek waar kinderen kunnen rond struinen, spelen, ontdekken. Een speeltuin met heel veel groen en waar regelmatig leuke activiteiten worden georganiseerd.

Deze speeltuin zal een beheerde speelplek worden, wat betekend dat deze rondom is afgesloten, dat deze op gezette tijden open is en dat er toezicht is tijdens het spelen. In de speeltuin zullen mooie ontdekplekken komen voor de allerkleinste en ook voor de grotere kinderen. Deze speeltuin zal ook ruimte bieden aan mindervaliden en zal geheel rookvrij zijn.

Faciliteiten
Aan de speeltuin ligt een oude hooischuur. Deze zal worden verbouwd tot een speeltuingebouw annex theehuis – kiosk en zal plek bieden aan de ouders en kinderen in de speeltuin om wat te kunnen eten en drinken en overdekt te kunnen spelen bij slechter weer. Hierin zijn tevens sanitaire voorzieningen opgenomen. Rondom de hooischuur zal een lommerrijk terras komen met uitzicht op de speeltuin.

Meedenken en doen
De nieuwe speeltuin is een unieke samenwerking tussen betrokken bewoners, partners uit de wijk en stichting Boerderij De Hoef. We geven samen invulling aan de inrichting en het beheer van deze unieke speelplek. Op deze manier bouwen we aan een speeltuin voor en met de buurt. Eind 2015 zijn we met dit proces begonnen en inmiddels hebben zich tientallen buurtbewoners aangemeld om op enige wijze mee te denken en mee te doen. Momenteel zijn er werkgroepen gevormd en zijn we gestart met het ontwikkelen en ontwerpen van deze unieke speelplek.

Wil je meehelpen? Elly Stoffels: 06-21856621/ ellystoffels@hotmail.nl

Heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Dhr. Gert Fontein
06-47075171
E-mail: gfontein@boerderijdehoef.nl